Arbeidsmarkt actieplan

In deze fase van het outplacement traject breng je de vraag op de arbeidsmarkt die voor jou van toepassing is in kaart. En geef je prioriteiten aan in de benadering van functies en organisaties. Hoe gerichter een sollicitatie hoe beter deze aan komt. Het geeft richting aan je vindtocht.

Je leert de arbeidsmarkt te bezien in termen van vraag en aanbod. Uitgaande van het persoonlijk profiel maken we een overzicht en analyse van mogelijke nieuwe werkgevers. Welk type organisatie en functie komt het meest overeen met het jouw persoonlijk profiel?

Een deel kan van achter je bureau maar je zal ook ‘de boer op’ moeten. Het actief onderzoeken en ervaren waar je moet zijn, helpt je in de volgende fase bij het benaderen van potentiele werkgevers.

Het gaat hier dus niet primair om naar een bepaalde functie te solliciteren; het is wel een manier om een antwoord te krijgen op vragen als: welke banen zijn er in bepaalde sectoren of organisaties, wat doe je in een bepaalde functie? Wanneer kom je ervoor in aanmerking? Hoe wordt tegen mijn achtergrond aangekeken?

In deze fase wordt zoveel mogelijk feiten en verklaringen verzameld over de markt. En over waar jij staat t.o.v. die markt. Het arbeidsmarkt actieplan verwoordt uiteindelijk hoe en met welke instrumenten je de markt de komende periode gaat benaderen om de voor jou geschikte vacatures te vinden.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze