Jobhunting / netwerken

In dit onderdeel van het outplacement traject gaat het om het vinden van vacatures (het jagen op jobs). Bekend is het zoeken van vacatures in kranten en inmiddels ook via een site als Monsterboard. Maar er zijn nog veel meer en vaak effectievere manieren om aan vacatures te komen. Met de komst van internet is ook netwerken een steeds effectievere manier geworden om aan werk te komen.

Ondanks de hoge werkloosheid blijft de arbeidsmobiliteit groot. Er komen dagelijks nieuwe vacatures bij. Werkgevers willen een vacature zo snel mogelijk invullen met de meest geschikte kandidaat. Vacatures kunnen een lange, soms onverwachte weg afleggen.

Let wel! Circa 70% van de vacatures wordt ingevuld voordat ze openbaar worden gemaakt.  Werkgevers hebben vaak al een bestand van potentiële kandidaten, maar ook zullen zij via aanwezige netwerken zoals eigen werknemers, kennissen en relaties, proberen mensen te vinden. In het begin zullen ze dus via eigen kanalen (relaties) proberen een vacature te vervullen. Het is van belang om zo dicht mogelijk bij de bron bekend te zijn en contact te hebben. Wij besteden in onze ondersteuning dan ook veel aandacht aan het in kaart brengen en nemen van drempels bij het netwerken.

Daarbij is internet niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Sociale netwerken zoals LinkedIn zijn uitermate geschikt om een nieuwe baan te vinden. Wij weten de weg daarin.

Als het voor de werkgever wat moeilijker wordt een vacature te vervullen, zullen uitzendbureaus, detacherings-, werving en selectie bureaus benaderd worden. Of plaatst de werkgever een advertentie. Uiteindelijk is dan circa 30% van de vacatures als advertentie te vinden. Xynthesis heeft zicht op alle openbare, formele vacatures in Nederland. Wij benutten effectief alle digitale jobhunters die beschikken over gepubliceerde vacatures.

Banenjagen, werk veroveren in een arbeidsmarkt die steeds in beweging is. Met deze module beleef je aan het proces van zoeken én vinden (meer) plezier.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze