Sollicitatie en presentatie

In dit deel van het outplacementtraject krijg je die vaardigheden mee om je daadwerkelijk te presenteren in relatie tot de (potentiele) vacature.

Het primaire doel bij het solliciteren is jouw geschiktheid en motivatie voor de functie zodanig te presenteren, dat de werkgever in je geïnteresseerd raakt, en besluit je uit te nodigen voor een gesprek. Jouw presentatie moet dus vooral nieuwsgierig maken en de aandacht trekken.

Jouw doel in het sollicitatie gesprek is dat het bedrijf een voorkeur voor jou gaat krijgen. Heel veel zaken heb je niet in de hand. Maar wat je wel in de hand hebt, kan je net bijzonder maken.

Gedurende de hele sollicitatieprocedure geldt als belangrijkste richtlijn: presenteer een helder en realistisch beeld van hoe je functioneert in een werksituatie. Probeer daarnaast op jouw beurt een net zo helder en realistisch beeld te krijgen van de functie en de organisatie.

Sollicitatie coaching

De doelstelling van sollicitatie coaching is te leren hoe je jouw kwaliteiten goed kunt presenteren. Behalve een heldere inhoud, is het belangrijk dat je je kunt presenteren vanuit jouw innerlijke overtuigingen, motivatie en enthousiasme. In woord en schrift.

Bijzonder aan onze trainingen is dat wij jou dusdanig voorbereiden dat je open/eerlijk en zo veel mogelijk vanuit jezelf leert presenteren.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Marktdenken: de sollicitant als verkoper/promotor vanuit zichzelf
  • Vacatureanalyse
  • Het maken van een arbeidsmarktgericht Curriculum Vitae
  • Schrijven van open en gerichte sollicitatiebrieven
  • Persoonlijke presentatievormen waaronder sollicitatiegesprek en netwerkgesprek

Van jou zal een grote dosis zelfwerkzaamheid worden gevraagd; solliciteren is een intensieve activiteit. Immers, het zoeken naar werk is werken!

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze