Sollicitatie en presentatie

In dit deel van het outplacementtraject oefen je in het schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief, het voeren van sollicitatiegesprekken en het schrijven van brieven voor een open sollicitatie. Deze module bestaat niet alleen maar uit oefeningen, er wordt ook veel aandacht besteed aan checklists en goede tips voor onder andere: vacature-analyse; een goede brief; de voorbereiding van het gesprek; voeren van het gesprek; het stellen van vragen in het sollicitatiegesprek; open solliciteren.

Kortom, deze module geeft je een compleet beeld van alle ins en outs rond solliciteren en presenteren.

Gedurende de hele sollicitatieprocedure is de belangrijkste richtlijn: Presenteer een helder en realistisch beeld van hoe je functioneert in een werksituatie. Net zo belangrijk is dat je een helder en realistisch beeld krijgt van de functie waarop, en de organisatie waarbinnen je solliciteert. Het sollicitatiegesprek is er niet alleen voor om je aan het bedrijf te presenteren maar ook om zelf een indruk te krijgen van het bedrijf. Belangrijk is dat je jezelf presenteert zoals je bent. Alleen een acteur mag zich bij een auditie als een ander voordoen.

Wij trainen je dusdanig, dat je open, eerlijk en zo veel mogelijk vanuit jezelf leert presenteren. We maken gebruik van hulpmiddelen als de AIDA bij het schrijven van de brieven en de STAR-methode voor het aantonen van competenties en vaardigheden tijdens het gesprek.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze