Over ons

Waarom outplacementbureau Xynthesis

Wanneer je voor outplacementbureau Xynthesis kiest, kies je voor een persoonlijke en daadkrachtige benadering. Persoonlijk omdat ontslag meemaken en het zoeken naar een nieuwe baan persoonlijk ingrijpen en onze coaching expliciet werkt in contact, in veiligheid en vertrouwen. Daadkrachtig omdat inzicht en doen, je moed geeft te realiseren wat je wilt. Duurzaam, energiek en met plezier werken in een functie en omgeving die bij je passen. Laat je door ons inspireren je wensen te formuleren en te bewegen naar jouw doel. Outplacement luidt de tijd in van allerlei veranderingen en deze betekenen ook mooie kansen in je nieuwe toekomst.

Coaches en professionals bij ons Outplacementbureau

Coaches bij outplacementbureau Xynthesis zijn professionals met senior niveau. Wij vinden het belangrijk dat onze coaches naast kennis en vaardigheden voldoende levenservaring hebben om met deelnemers te kunnen meedenken. Ze zijn open, dragen suggesties aan, hebben geduld, houden een spiegel voor en ondersteunen bij belangrijke besluiten.

Onze professionals kennen het bedrijfsproces door en door, weten de weg in sectoren, bedrijven en hebben zicht op functies. Zij begeleiden inmiddels jarenlang mensen met vraagstukken rond loopbaan, arbeidsmarkt, jobhunting, netwerken, persoonlijke profilering en sollicitatieprocedures. De coaches zijn als geen ander in staat je terug te brengen op de arbeidsmarkt.

Gerenommeerd en Innovatief outplacementbureau

Wij streven er naar een kwalitatieve speler in ons vakgebied te blijven. Hiervoor laten wij ons outplacementbureau continu beoordelen door cliënten en opdrachtgevers. Wij zijn CEDEO gecertificeerd en hebben een keurmerk Blik op Werk.

Innovatie: Het solliciteren via internet, elevator pitch en netwerken via sociale media is gebruikelijk geworden. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen.

Nieuwe media heeft ons ook de mogelijkheid geboden onze diensten te verbeteren.

Onze coaches hebben online instrumenten ter beschikking voor het ontwikkelen van vaardigheden, personal branding en netwerken die jou helpen om je te onderscheiden in een concurrerende arbeidsmarkt.

Deze Interactieve programma’s ondersteunen je in het proces bij het vinden van een nieuwe baan; met oefeningen, testen en schrijfopdrachten ondersteund met praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. Centraal staat het contact met je vaste coach. Dat blijft de basis en met hem of haar ga je de diepte in. Wil je hierover meer weten? Lees verder

Inhoud en resultaat

Sommige mensen stappen van de ene naar de andere baan. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Het vinden van die andere baan is voor de meeste mensen ook een mogelijkheid om weer eens goed te kijken naar wat (nu) wenselijk en passend is. Dat betekent werken aan zicht op jezelf en in beweging blijven om die passende vacature te vinden.

Wil je ingangen op de arbeidsmarkt krijgen die resulteren in een baan dan zijn de volgende zaken van belang:

 • Zicht op jouw kracht en talenten in relatie tot potentiële functies
 • Zicht op bedrijven en instellingen die bij jou passen of waar jij kans maakt
 • Zicht op vacatures op internet (o.m. LinkedIn, vacaturesites)
 • Zicht op je netwerk, methode en werkwijze. Hoe kom je netwerkend bij jouw vacature?
 • Zicht op jouw manier van presenteren in netwerken, schriftelijk en in een gesprek
 • Ondersteuning bij zaken die je in het verleden belemmerden.

Waarom Xynthesis:

 • Senior coaches die zicht hebben op mogelijkheden in sectoren, bedrijven en functies
 • Weten hoe je weer in je kracht komt en weer perspectieven ziet
 • Grote kennis van de arbeidsmarkten en het arbeidsmobiliteits-vakgebied
 • Trajecten zijn op maat en te typeren als persoonlijk, resultaatgericht en intensief
 • Inzet van zowel beproefde als innovatieve methoden
 • Specialisme: Vitaliteit, arbeidsmarketing, netwerken, persoonlijke profilering, MBO,HBO,WO.
 • We werken vanuit passie, gevoed door eigen ervaring en liefde voor het vak.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze