Anita Smit

186 anita smitzelfvertrouwen en innerlijke rust zijn de sleutel tot succes

Anita gaat met jou op zoek naar je drijfveren en stelt samen met jou vast waar de  voorwaarden van toekomstig werk aan moeten voldoen. Met behulp van een plan om de arbeidsmarkt te benaderen, het aanscherpen van je sollicitatievaardigheden en het inzetten van haar en jouw netwerk is de kans op een nieuwe passende baan zeer groot.

“Sinds 1992 werk ik als loopbaanbegeleider, jobhunter, outplacement- en re-integratiecoach. Ik vind het ontzettend leuk om met mensen te werken die om wat voor reden dan ook op zoek gaan naar een nieuwe mogelijkheid of richting in hun leven. Plezier in het werk is heel belangrijk.

Het is voor mij een uitdaging om je in beweging te krijgen, je zelfvertrouwen te vergroten en door meer vitaliteit ook persoonlijke presentaties te verbeteren. Hierdoor vind je de kortste weg naar een nieuwe baan.”

In het begin van het outplacementtraject zal de nadruk liggen op het vergroten van je zelfkennis (gedrag, waarden en normen, talenten, vaardigheden, persoonlijke eigenschappen, valkuilen) en het ontdekken van je interesses, drijfveren, voorwaarden voor toekomstig werk en de functies & organisaties waarin je graag werkzaam wilt zijn. Dan zal er gezamenlijk een persoonlijk marketingplan worden gemaakt hoe je je (zoek)doelen gaat realiseren en wat je daarvoor nodig hebt. Daarna zullen je sollicitatievaardigheden worden aangescherpt en word je gecoacht hoe je je het beste kan profileren naar je netwerk en/of toekomstige werkgever. Anita stelt hierbij haar eigen brede netwerk ter beschikking en ze kan jobhunting toepassen.

“Ieder persoon is uniek dus ieder coachtraject ook. Het is  belangrijk dat er een klik is. We moeten een tijd met elkaar werken en het is nodig dat er een vertrouwensbasis is. Naast het doen van de online training ‘Persoonlijke Profilering’ stel ik in het begin veel vragen en luister vooral ook veel. Het is voor mij een uitdaging om jou meer zelfvertrouwen te laten krijgen. Ik ben zelf een ervaringsdeskundige en weet als geen ander dat als je lekker in je vel zit de rest ook beter gaat. Daarom sport ik vaak en hoop daardoor ook een goed voorbeeld te zijn voor anderen..’

Anita is gediplomeerd HR consultant en geregistreerd re-integratiemanager. Ze heeft het NOLOC keurmerk als erkend loopbaanprofessional en is gecertificeerd consultant TTI (Success Insights).Verder werkt ze ook als medische fitnessinstructeur en voedingsadviseur waardoor zij, indien nodig,  gerichte adviezen kan geven om zowel mentale- als fysieke fitheid te verbeteren.

Zij is een harde werker en een doorzetter. Ze levert maatwerk,  is praktisch ingesteld, spiegelend en inspirerend. Ze geeft vertrouwen, is positief en ook confronterend, en ze is zeer gemotiveerd om jou te helpen je doel te bereiken.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze