Arjen Bosma

arjen bosma xyn 03Mijn motto: Het belangrijke is het voor de hand liggende dat niemand zegt” Charles Bukowski (1920-1994)

Mijn benadering van een outplacement traject: Houd het eenvoudig, maar niet simpel, onderneem alleen die activiteiten die nodig zijn. Daarnaast vind ik het belangrijker dat je vanuit zelfvertrouwen en kracht handelt en autonoom en onafhankelijk in gesprek gaat met anderen.

Bijna onmerkbaar en zonder ‘heilige’ structuur doorloop je in een outplacementtraject met mij de verschillende fasen. Beginnend bij afscheid nemen van je baan of de oude situaties, herorientatie op jezelf, en op de rest van de wereld, inzicht in mogelijkheden en het opdoen van nieuwe ideeen en kansen. Ik ondersteun je vooral om zelf de regie te nemen of tot acties te komen, waar nodig provoceer ik je om uit de comfort zone te komen.

Mijn overtuiging is dat een loopbaan of outplacement traject vooral inspirerend moet zijn, je zin moet geven om met zaken aan de gang te gaan en je zelfvertrouwen moet vergroten.

Mijn provocatieve stijl, waar humor, uitdaging en vertrouwen centrale uitgangspunten zijn werkt inspirerend en relativerend. Als adviseur schakel ik verder graag snel en ben ik flexibel. Met mijn aanpak tracht ik vooral snel tot de kern te komen en datgene te benoemen van hetgene wat voor de hand ligt, maar wat niemand zegt. Ik heb een voorliefde voor vernieuwing en simpele, nuchtere oplossingen. Zelf raak ik gemotiveerd als ik in dialoog met jou tot verfrissende inzichten komt en er enthousiasme en zin in de toekomst, acties en aanpak ontstaat. Kortom; in outplacementtrajecten wil ik het liefst samen (hard)lachend resultaten boeken.

Wellicht is het nog beter om anderen te laten spreken over mijn stijl en aanpak:

Commentaren van klanten

“Arjen Bosma is zeer ervaren, analytisch, scherp, persoonlijk en vlot. Tevens objectief, onafhankelijk, kritisch, direct en open in de communicatie. Schakelt snel en is flexibel.”

“Werk al jaren goed en prettig samen met Arjen. Heb hem voor diverse HR projecten dan ook ingehuurd. Arjen heeft veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en coachen van mensen en teams en het afnemen van diverse vormen van assessments . Arjen is expert in zijn vakgebied. Directheid, Betrokkenheid, Passie, Humor en Energie kenmerken zijn stijl van werken.”

“Arjen is een prikkelende coach die situaties vanuit vernieuwende invalshoeken benadert en mensen zo de andere kant van de medaille laat zien. Hij doet dit op een zeer unieke, ook wel provocatieve manier, waardoor hij snel tot de kern komt. Zijn basishouding is echter uiterst respectvol. Als Assessmentpsycholoog* is hij thuis in alle branches, van overheid en zorg tot productie en commercie, en inzetbaar op diverse niveaus. Tot slot; Arjen heeft veel humor.”

“Working with Arjen is pleasant, challenging and most of all constructive. In my career I have worked with multiple consultants / coaches, but they never impressed me. Most of them use simple methods leading to extra work than promised and of course an extended time of the assignment. Not with Arjen. After an intake I always got specific plans of the work to be done, the time line involved and the invoices to be expected. The way he approaches my staff leads immediately to their acceptance and this is a great advantage. During the assignments he keeps track of time, budget and results.”

Register Arbeid en Organisatie Psycholoog NIP.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze