Dick Wassenberg

dick wassenberg 06Het verschil voelen en weten  tussen ‘leven’ en ‘overleven’.

Binnen Xynthesis  heeft Dick twee verschillende functies. Hij werkt als re-integratie en outplacement coach en hij gaat naar bedrijven om advies te geven over arbeidsmobiliteit.

Het gaat Dick erom dat je je eigen mogelijkheden (opnieuw) gaat ontdekken. Hij begint samen met jou te kijken naar de situatie waar je inzit, hoe je daarin staat en hoe je je daarbij voelt. Hij gaat samen met jou je passies en mogelijkheden onderzoeken en er samen aan werken dat je je weer krachtig voelt en zo snel als mogelijk is binnen de omstandigheden klaar bent voor een leuke nieuwe baan.

“Ik neem altijd respect en nieuwsgierigheid mee als ik je coach. We moeten het met elkaar zien zitten want voor mij is vertrouwen het allerbelangrijkste. Ik werk niet van de plank, elke persoon en situatie is anders, daarom is ook ieder coachtraject anders. We gaan echt in gesprek. Door mijn manier van vragenstellen kom ik over het algemeen snel tot de kern van de problematiek. Ik kan de moeilijke dingen benoemen, daar schrikken mensen niet van omdat  dat altijd vanuit respect gebeurt. Ik noem het confronteren met begrip.”

Dick kijkt naar wat je talenten zijn en je valkuilen. Het is belangrijk om blokkades en misplaatste overtuigingen weg te nemen die je afhouden van het vinden van jouw goede richting.

Als ondersteuning worden online trainingen als persoonlijke profilering, arbeidsmarktverkenning en Jobhunting gebruikt waardoor jij  jouw persoonlijke arbeidsmarkt leert kennen en je bekend raakt met alle verschillende wegen om aan nieuw werk te komen.
“In het contact heb ik twee drijfveren, een sociale, het verder helpen van mensen , en een intellectuele, de dingen begrijpen. Omdat ik veel ervaring  heb met de kant van de werknemer als van de werkgever kan ik daar in mijn begeleiding goed gebruik van maken.”

Dick heeft een zeer lange ervaring met arbeidsbemiddeling. Na zijn VWO is hij gaan werken voor een groot uitzendbureau. Hij is daar begonnen als arbeidsbemiddelaar en is daar als snel ook in de coaching beland. Intern heeft hij verschillende cursussen gedaan en hij is zich altijd blijven ontwikkelen.
In 2001 is hij voor zichzelf begonnen als HR ondernemer. Hij heeft sindsdien opdrachten gedaan op het gebied van training, coaching, interim HR management W&S, opleidingsprogramma’s bouwen en sales gericht.

Hij is enthousiast, energiek, sensitief, snel in het analyseren, innemend en doelgericht. Met de ervaring die hij met zich meebrengt heb je een zeer waardevolle coach aan hem.

Als adviseur bezoekt Dick bedrijven. Verbinden is zijn passie. Met zijn enthousiasme en vermogen om makkelijk contact te maken helpt hij al sinds 1995 mensen en organisaties om beter en met meer plezier te functioneren. De laatste jaren houdt hij zich steeds meer bezig met mobiliteit.

“De arbeidsmarkt verandert snel en dat vraagt veel van werknemers en werkgevers. Ik geloof dat er altijd een goede oplossing is, hoe complex of pijnlijk een situatie ook is. Er is altijd kans op groei en verbetering, het is de kunst om die te herkennen en eigen te maken. “

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze