Lutbert de Raaf

Afsluiten en openen voor een nieuw begin096 lutbert de raaf

Hier gaat het voor Lutbert bij outplacement voor een belangrijk deel over. Het is belangrijk om eerst de situatie waaruit je komt te overzien, te overdenken en te evalueren. Daarna kun je je onderzoek starten naar nieuwe mogelijkheden voor je toekomst om doelgericht op die nieuwe passende baan af te gaan.

Wat past bij jou in je huidige situatie, welke stappen zijn nodig om daar te komen? Wat is er al, wat wil je nog ontwikkelen? Bij dat onderzoek ondersteun ik je graag. In mijn coaching doe ik alles vanuit gezamenlijkheid. Ik streef naar een wederzijdse openheid en vertrouwen zodat we gezamenlijk op onderzoek uit kunnen gaan. Dat doe ik onder andere door me te verbinden, veel te luisteren, klankbord te zijn.”

In de begeleiding zullen ook zaken als persoonlijke profilering, het in kaart brengen van jouw persoonlijke arbeidsmarkt en Jobhunting aan bod komen. Een duidelijke formulering van jouw motivatie, inspiratie en toegevoegde waarde is van groot belang om je te kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Je persoonlijke presentatie kan bij netwerk- en sollicitatiegesprekken het verschil maken.

“Geen één coachtraject is hetzelfde. Ik werk intuïtief, ieder mens is anders en heeft behoefte aan andere dingen. Ik wil je ondersteunen door jou tot bruikbare inzichten te laten komen, waar je in het dagelijks leven en in je toekomstig werk iets aan hebt. Die inzichten zullen aanzetten tot actie en verandering zodat jij de volgende stap kunt zetten om op je doel af te gaan. Bij de wat meer stress gerelateerde klachten maak desgewenst gebruik van mindfulness , meditatie en lichaamswerk.”

Lutbert heeft de afgelopen 25 jaar vele mensen gecoacht in hun loopbaan en bij outplacementtrajecten.

Na zijn studie geschiedenis heeft hij meerdere staffuncties gehad in een commerciële, dienstverlenende omgeving en is daarna als marketing analist werkzaam geweest in een adviserende functie voor midden- en hoger management. Zijn loopbaan heeft vooral in het teken gestaan van training en coaching. Het adviserende aspect bracht hem uiteindelijk weer op het pad van opleiden en begeleiden van mensen. Bij een groot internationaal bedrijf is hij werkzaam geweest als trainer/adviseur en coach.

Door zijn uiteenlopend werkervaring kent hij zowel de kant van de werknemer als van de werkgever.

Hij blijft zichzelf ook steeds ontwikkelen door trainingen en opleidingen te volgen in zijn vakgebied, onder meer stressmanagement, competentieontwikkeling, coaching,  NLP en mediation,  ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) 3-jarige opleiding en twee jaar energetisch lichaamswerk .

Lutbert is open, stimulerend, warm en confronterend waar nodig, maar altijd op een betrokken manier. In een outplacementtraject staan verbinding, openheid, gezamenlijk onderzoek, plezier en resultaat voorop.

 

 

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze