Maaike van Son

138 maaike van son_Je weg vinden tussen wens en werkelijkheid

Binnen het outplacementtraject zet Maaike in op verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken,  grenzen (ver)leggen en zelfvertrouwen krijgen.

Ze gaat uit van wat je op dit moment nodig hebt. Ze houdt van helderheid en duidelijkheid: Samen bepalen jullie wat de vraag is en wat jij van haar verwacht zodat zij de paaltjes goed neer kan zetten, met als resultaat: de weg naar een leuke passende baan.

 “Ik vind het bijzonder mensen te begeleiden in een moeilijke periode in hun leven. Je kiest niet voor de situatie waar je in zit. Wel kun je keuzes maken in de wijze waarop je hiermee omgaat”. Ook als je niet ziek bent maar je in een periode van verandering zit kan dat tot stilstand en onzekerheid leiden. Ik help je keuzes te maken en stappen te zetten, zodat je toch kunt doen en bereiken wat je wilt. Uit eigen ervaring weet ik dat je geneigd bent om uit te gaan van wat je niet meer kan. Ik probeer ‘de knop’ om te zetten en je te laten ervaren wat je wel kunt. “

Voor Maaike is samenwerken erg belangrijk, het is noodzakelijk om te werken in vertrouwen. De dingen die jullie gaan doen zijn gericht op jou als persoon. Vragen als: Is dit iets waar jij nu behoefte aan hebt en waar je wat van leert staan centraal.

Als ondersteuning worden online trainingen als persoonlijke profilering, arbeidsmarktverkenning en Jobhunting gebruikt.

“Ik geniet van de vindingrijkheid, autonomie en levenslust die tijdens het proces naar boven komen en ik zet in op echte motivatie, nieuwe mogelijkheden zien, zelfvertrouwen en vrede sluiten met je beperkingen en eigenaardigheden zodat je weer in staat bent de eigen regie te pakken om (weer) aan het werk te gaan. Doelgericht en lekker praktisch.”

Maaike heeft bewust de keuze gemaakt voor een carrière als coach en loopbaanadviseur. Van oorsprong is ze bedrijfseconoom. Ze is binnen ICT en arbodienstverlening werkzaam geweest Ze heeft een opleiding loopbaanadviseur gedaan en heeft vervolgens haar directiefunctie verruild voor een stageplek bij een reïntegratiebedrijf. Inmiddels heeft ze veel ervaring opgedaan met een grote diversiteit aan doelgroepen en werkwijzen binnen verschillende organisaties.

Zij is professioneel, resultaatgericht, betrokken en attent, en draagt een grote lachspiegel met zich mee. Ze coacht met liefde en uitdaging, is niet bang om buiten de gebaande paden te gaan en kwaliteit staat hoog in het vaandel. Zij maakt gebruik van provocatieve coaching, waarin eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en stappen zetten centraal staan. Ze confronteert waar nodig maar altijd op een respectvolle manier.

 

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze