Nienke van ’t Spijker

100 nienke van 't spijker

Veranderen begint door bewust stil te staan.

Wanneer het op je pad komt dat je op zoek moet gaan naar een andere baan om welke reden dan ook, kan dat héél heftig nieuws zijn, het kan ook dé uitkomst voor je situatie of dé kans om eindelijk dat te gaan doen wat je altijd al had willen doen zijn. In de begeleiding van Nienke zal de nadruk liggen op het vergroten van je zelfkennis als mens en werknemer. Als outplacement coach gaat ze oplossingsgericht en resultaatgericht te werk.  Mensen voelen zich snel bij haar op hun gemak en ze weet de juiste vragen te stellen. Ze onderzoekt samen met jou de situatie waar je nu in zit en helpt je van daaruit een doel te stellen waar je heen wilt. Ze coacht je zo, dat je zelf de regie weer in handen krijgt, je verantwoordelijkheid neemt en succesvol kunt zijn in het vinden van leuk passend werk.

“Het geeft mij voldoening als jij inzicht krijgt in waar je plezier in hebt, wat voor dingen (in je werk) je energie geven en wat voor dingen energie vreten. Het onderzoeken van wat voor iemand je bent en wat voor kwaliteiten je hebt, je persoonlijke profilering zijn belangrijk. Van daaruit kun je beslissen wat je kunt laten liggen en wat je meeneemt, zodat je ‘de energievreters’ achter je laat.

Samen met haar kijk je naar je loopbaan en naar welke richting je wil dat je loopbaan heengaat. Je gaat je persoonlijke arbeidsmarkt onderzoeken en aan Jobhunting doen waardoor je gecoacht wordt op hoe je te profileren naar je netwerk en/of toekomstige werkgever.

Ik werk met een ervaringsgerichte methodiek zodat jij zelf kunt voelen en ervaren waar je heen wilt. Het is interessant jezelf als mens maar ook als werknemer beter te leren kennen. ‘Wat doet een werkomgeving met je?’, als je dit helder krijgt weet je ook waar je op moet letten in je leven en in je werk.”

Mensen bij ontwikkelings- en veranderingsprocessen begeleiden loopt als een rode draad door Nienke’s hele loopbaan. Ze is andragoog (gedragswetenschapper in het veranderingsproces van volwassenen) en heeft als verpleegkundige gewerkt waar ze merkte dat ze erg enthousiast werd van het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen. Daarna heeft ze jarenlange ervaring als arbeidsbemiddelaar opgedaan, eerst als intercedent en daarna als re-integratiebemiddelaar. Om mensen zelf in beweging te laten komen zet Nienke oplossingsgerichte methodieken in. Daarnaast geven deze methodieken een aanzet om patronen te doorbreken en/of van perspectief te veranderen. “

Nienke is oprecht geïnteresseerd, spontaan, gemakkelijk benaderbaar en wars van hiërarchie.  Ze weet snel een vertrouwde sfeer te creëren. Daarnaast is ze pragmatisch van aard en is het belang van vooruitgang en resultaat halen belangrijk voor haar. Nienke zet door haar manier van coachen jou in beweging.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze