Peter Jonges

004 peter jongesRust roest

Als coach luistert Peter, hij laat je ontdekken waar je sterk in bent en waar je je drive vandaan haalt. Dat doet hij door te spiegelen en confronteren waarbij hij je volledig in je waarde laat. Hij is in staat je uit je stilstand te halen waardoor je weer gaat handelen en je jouw richting weet te hervinden. Om jezelf te leren kennen en te weten wat je sterke punten en je valkuilen zijn maakt hij gebruik van persoonlijkheidstesten. Tijdens het outplacementtraject maakt Peter ook gebruik van de online trainingen persoonlijke profilering, arbeidsmarktverkenning -waarbij je  jouw persoonlijke arbeidsmarkt in kaart gaat brengen- en je gaat aan Jobhunting doen. Op die manier komt die leuke baan weer binnen handbereik.

Samen gaan we op zoek naar haalbare en concrete doelen of dat nu een dienstverband is of zelfstandig ondernemerschap. Ik ben er goed in complexe problemen te ontleden in ‘hapklare’ oplossingen en kan dit goed grafisch weergeven. Dit werkt verduidelijkend en het maakt het probleem inzichtelijk en overzichtelijk. Voor veel mensen werkt dat als een bruikbaar handvat in de communicatie.

Peter is ook werkzaam als arbeidsdeskundige bij Arbodiensten, hij luistert goed naar anderen en is geïnteresseerd in achtergronden en drijfveren. Hij wordt regelmatig ingeschakeld bij het oplossen van een conflict. Luisteren naar wat een ander te zeggen heeft en daar neutraal bij blijven helpt hem bij het vinden van een oplossing van dat conflict of probleem.”

“Behalve bij het begeleiden naar een leuke passende baan kan ik je ook begeleiden bij het opstarten van je eigen bedrijf. Vanuit eerdere UWV ervaring weet ik hoe ingewikkeld het is om met een uitkering een bedrijf te starten. Ik kan je hiermee helpen”.

Peter is zich na diverse managementfuncties gaan bekwamen in het vak van arbeidsdeskundige. Bij Xynthesis wordt hij door zijn specialisme betrokken bij arbeidsdeskundige onderzoeken: kan iemand met beperkingen terug in zijn of haar vak en wat is er voor nodig om er een succes van te maken? Hij begeleidt mensen die stilstaan in hun carrière en hun baan dreigen kwijt te raken (loopbaancoaching, outplacement van werk naar werk en re-integratie tweede spoor).

Peter is analytisch, neutraal , onafhankelijk en resultaatgericht. Zijn aanpak is no-nonsense en met respect voor de mens en de organisatie.

 

 

 

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze