Sonja List

Wat erin zit eruit halen sonja list07

Sonja  gaat altijd uit van jouw behoefte, daar gaan jullie mee aan de slag. Ze helpt je met het naar boven halen van je wensen en kwaliteiten. Als je kunt zijn wie je bent, kan je makkelijker komen waar je wilt zijn dus ook, zo snel als mogelijk, bij die leuke nieuwe baan.

 Outplacement!  Waarschijnlijk kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Allereerst met aandacht voor de ontstane situatie. Behalve het in beeld brengen van welke behoefte je nu hebt is het ook belangrijk om te weten welke competenties je hebt. We kijken naar de dingen waar je enthousiast over kunt zijn: Waar was je als kind enthousiast over en waar kon je daarna warm voor lopen? We kijken ook naar welke aspecten je in je werk belangrijk vindt.”

Sonja laat je eerst zonder beperkingen van diploma’s, kennis, leeftijd of geslacht bedenken wat je zou willen doen. Daarna gaan jullie uitzoeken wat er daarvan bij jou past: welk werk en wat voor soort organisatie.
In het outplacementtraject wordt er ook online aandacht besteed aan dingen als je persoonlijk profiel en jouw arbeidsmarkt in kaart brengen en aan het toepassen van Jobhunting zodat er beweging in je loopbaan komt.

“Ik vind het geweldig  jou weer perspectief te zien krijgen en stappen te zien zetten om te komen waar je wilt zijn. Ik ben erop gericht dat je jezelf goed kan presenteren met al jouw kennis, kunde en je enthousiasme in zowel sollicitatiegesprekken, netwerkgesprekken als ook op Social Media. Een hoop dingen lijken aanvankelijk eng maar door mijn praktische aanpak, er handen en voeten aan geven, blijkt het meestal enorm mee te vallen.
Er wordt wel gezegd dat je klanten net zo ver kunt helpen als dat je zelf bent gekomen. Aangezien ik voor mijn gevoel ver ben gekomen weet ik dat ik jou ver kan helpen”

Sonja heeft eerst als HRM adviseur bij zowel profit als non-profit-bedrijven gewerkt.  Het begeleiden van mensen naar een passender baan en het coachen van managers op hun aanpak spraken haar enorm aan. Zelf heeft ze een loopbaanbegeleidingstraject doorlopen en dat heeft haar goed geholpen.  Het heeft erin geresulteerd dat ze zelf als loopbaanbegeleider en coach aan het werk is gegaan.
Inmiddels is ze al jarenlang gecertificeerd loopbaanbegeleider (aangesloten bij de Noloc) en is ze NLP coach.

Zij is open-minded, invoelend, kan heel goed luisteren en de juiste vragen stellen. Mensen voelen zich snel bij haar op hun gemak. Confronteren doet ze indien nodig. Ze kan zaken  inzichtelijk maken en perspectief geven. Met haar praktische aanpak en doelgerichte houding  heeft ze al heel wat mensen op de goede weg gekregen.

Onze coaches in overleg

Maak kennis met ze