088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Marijke:

“Ik moest van ver komen, naar met hernieuwde energie ben ik weer aan de slag en ontwikkel mij verder”

Arbeidsmarktverkenning

In deze fase van het outplacementtraject breng je de vraag op de arbeidsmarkt, die voor jou van toepassing is, in kaart. Hoe gerichter een sollicitatie hoe beter deze overkomt en hoe groter de kans dat je de baan vindt die je past.

Je leert de arbeidsmarkt te bezien in termen van vraag en aanbod. Uitgaande van het persoonlijk profiel maken we een overzicht en analyse van mogelijke nieuwe werkgevers. Het doorlopen van dit programma is een manier om een antwoord te krijgen op vragen als: Welke banen zijn er in bepaalde sectoren of organisaties? Wat doe je in een bepaalde functie? In wat voor soort organisaties voel jij je thuis? Wanneer kom je in aanmerking voor een bepaalde baan? Op welke manier is jouw achtergrond van invloed?

Het actief onderzoeken waar je moet zijn, helpt je in de volgende fase bij het benaderen van potentiële werkgevers.

In deze module worden zoveel mogelijk gegevens en feiten verzameld over de markt en over waar jij als deelnemer staat ten opzichte van die markt. Je verzamelt informatie over welke functies, beroepen, sectoren en soorten organisaties bij je passen en selecteert met die achtergrondkennis organisaties waar je graag zou willen en kunnen werken. Het draait erom het persoonlijke aanbod aan de juiste vraag te koppelen.

Resultaat:
een gedegen overzicht van functies en beroepen die bij je passen.
een duidelijke analyse van de sector en het soort bedrijven waar je zou willen en kunnen werken.
een lijst van organisaties die je verder kunt volgen en/of benaderen met behulp van de cursus Jobhunting.

Wil je direct met een deskundige jou situatie doornemen?