088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Marijke:

“Ik moest van ver komen, naar met hernieuwde energie ben ik weer aan de slag en ontwikkel mij verder”

Outplacement bij reorganisatie

Xynthesis heeft ruime ervaring met outplacement bij een reorganisatie waarbij meerdere medewerkers boventallig raken. Zij komen voor de grote uitdaging te staan om gedwongen van baan te veranderen. Wij zijn in staat samen met u creatieve oplossingen te bedenken, rekening houdend met de economische situatie, het individu en de arbeidsmogelijkheden van betreffende personen.

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Wij hebben meerdere bewegingen op de arbeidsmarkt meegemaakt, hetzij door herstructurering van sectoren en/of economische crisissen. Voor iedereen is er weer een andere oplossing. Voor sommige van uw medewerkers is een directe overstap naar ander werk mogelijk. Voor andere is om- of bijscholing een oplossing om weer aan de slag te gaan in kansrijke beroepen.

Bij outplacement bij reorganisatie is communicatie van groot belang

Bij een reorganisaties kijken veel mensen mee. Door het aanbieden van outplacement laat u aan uw interne en externe relaties zien dat u op een humane, constructieve manier met uw medewerkers omgaat.

In dit soort situaties is duidelijkheid en een goede communicatie van groot belang.Betreffende personen moeten ervan overtuigd zijn dat wat er gekozen wordt de beste oplossing is. Het is belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen. Dat is de reden dat wij het liefst zo vroeg mogelijk in het proces worden betrokken. Wij kunnen veel duidelijkheid geven over wat er voor de ontslagen medewerker de komende periode gaat komen. Dat geeft rust in de organisatie maar ook bij betreffende personen.

De coach is uw vaste aanspreekpunt, daarmee kunt alles bespreken. Deze persoon is deskundig en beschikt over alle informatie. Dat geeft u en de betreffende werknemerszekerheid en een waardevol houvast.

Individuele en groeps outplacement

Bij groeps outplacement is het zaak zowel de kracht van de groep als die van het individu te gebruiken om eenieder weer een goede plaats in de samenleving te geven. Boventalligen vormen een eigen groep waarin saamhorigheid en wederzijdse ondersteuning richting de toekomst een belangrijke functie hebben. Daarnaast heeft iedereen individuele aandacht nodig. Afhankelijk van de financiële ruimte zal outplacement bij Xynthesis voor een groot deel individueel zijn.

Voordelen om Xynthesis hierin als partner in te zetten zijn:

De coaches van Xynthesis zijn zeer ervaren en hebben minimaal 10 jaar werkervaring.
Xynthesis heeft 50 coaches en werkt landelijk.
De online-omgeving van Xynthesis zorgt voor continuïteit ook tussen de coachgesprekken door.
Xynthesis kan kwaliteit koppelen aan betaalbaarheid bij groepsoutplacement en maakt hiervoor altijd een maatwerk offerte.

Wil je direct met een deskundige jou situatie doornemen?