088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Marijke:

“Ik moest van ver komen, naar met hernieuwde energie ben ik weer aan de slag en ontwikkel mij verder”

Wat kost outplacement? De kosten op een rij

De kosten voor outplacement hangen sterk af van de inspanningen die nodig zijn of die je zelf nodig acht om een passende baan te vinden. Outplacement kan een goede aanleiding zijn om eens goed naar jezelf te kijken; opnieuw te kijken naar in welke functies en organisaties jij je thuis voelt en om je mogelijkheden op de arbeidsmarkt te onderzoeken. Werk is een belangrijk onderdeel van je leven, daarin investeren levert vaak veel op. De kans op een goede match wordt door outplacement aanzienlijk verhoogd.

Ontslagvergoeding / transitie budget of kosten

In de praktijk worden de kosten voor een outplacementtraject vooral bepaald door de hoogte van de ontslagvergoeding die met de werkgever wordt afgesproken. Met ingang van juli 2015 is deze vergoeding wettelijk vastgelegd. De voormalige kantonrechtersformule is hiermee komen te vervallen en de ontslagvergoeding is vervangen door het transitie budget. Elke vaste of tijdelijke werknemer heeft recht op zo´n transitiebudget. Deze vergoeding kan vervolgens gebruikt worden voor outplacement of voor een opleiding. Is ontslag om economisch reden aan de orde dan maakt een outplacementtraject vaak deel uit van het sociaal plan.

 

Outplacement kosten in de praktijk

Over het algemeen liggen de vergoedingen/kosten voor outplacement tussen de 3000 en 5000 euro, met een inspanningsverplichting van een half jaar tot een jaar. Daarnaast worden baangaranties gegeven, de tarieven hiervan liggen gemiddeld tussen de 7500 en de 10.000 euro. Een baangarantie houdt vaak in dat er net zo lang inspanningen worden verricht totdat je werk hebt gevonden. Alle waar naar zijn geld, er worden ook vergoedingen van circa 1500 verstrekt. Met dit soort vergoedingen kunnen we je goed adviseren en een duwtje in de goede richting geven. Het uitgangspunt is altijd een nieuwe baan, als dit niet lukt ben je wel goed voorbereid op een nieuwe toekomst.

Wat doen we ervoor?

Om je slaagkans te maximaliseren zetten we binnen een outplacementtraject verschillende onderdelen in:

Ten eerste is het belangrijk dat je jouw kwaliteiten waarmee je de arbeidsmarkt opgaat in kaart brengt. Hiermee krijg je een betere focus en kan je jezelf beter presenteren.

Vervolgens word je gecoacht bij het inzichtelijk maken van jouw arbeidsmarkt. Vanuit dit overzicht kun je keuzes maken, prioriteiten stellen en op de juiste vacatures reageren.

Deze vacatures zitten over het algemeen voor 70 procent in netwerken. Om die reden wordt veel aandacht besteed aan het vinden van vacatures via (sociale) netwerken.

Je leert je te presenteren met je eigen elevator pitch en je cv. Heb je dat te pakken dan worden de sollicitatiebrief en het sollicitatiegesprek belangrijk. Ook daarin word je ondersteund en begeleid.

Met dit pakket vergroot je de kans op een baan die aan jouw wensen voldoet.

 

Informatie over outplacement kosten

Klik op het contactformulier rechts van dit scherm, of neem rechtstreeks contact op via 088 00 41 717 of stuur een mail. We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Wil je direct met een deskundige jou situatie doornemen?