088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Marijke:

“Ik moest van ver komen, naar met hernieuwde energie ben ik weer aan de slag en ontwikkel mij verder”

Jobhunting

Bij jobhunting gaat het om het vinden van vacatures (het jagen op jobs). In de zoektocht naar een passende baan is het van belang om zo veel mogelijk kanalen optimaal te benutten. Aan bod komt onder andere vacaturesites, zoekmachines, LinkedIn, intermediairs, netwerken en open solliciteren. Het streven is om de meest passende vacature te vinden.

Vacatures ontstaan dagelijks en de arbeidsmobiliteit is groot. Werkgevers streven ernaar om een vacature zo snel mogelijk in te vullen met de juiste kandidaat. Zij zullen in eerste instantie via eigen relaties (kanalen) proberen een vacature te vervullen. Vaak hebben ze al een bestand van potentiële kandidaten, maar ook zullen ze via aanwezige netwerken zoals eigen werknemers, vakgenoten, kennissen en relaties, proberen mensen te vinden. Naast relatie netwerken wordt er veel gebruik gemaakt van sociale netwerken zoals LinkedIn. Die zijn dan ook voor jou uitermate geschikt om je te presenteren en je netwerk richting bedrijven waar je zou willen werken uit te breiden.

Bij het vinden van vacatures is het netwerken dus belangrijk. Wij besteden in onze ondersteuning dan ook veel aandacht aan het in kaart brengen en nemen van drempels bij het netwerken. We kijken naar netwerkstijl en hoe je binnenkomt bij bedrijven waar je wilt werken. Daarnaast beschikt Xynthesis zelf over een uitgebreid netwerk van bedrijven, instellingen en het netwerk van haar coaches.

Let op! Circa 70% van de vacatures wordt vervuld voordat ze openbaar worden gemaakt. Pas als het voor de werkgever wat moeilijker wordt een vacature te vervullen, zullen uitzendbureaus, detacherings-, werving- en selectiebureaus benaderd worden of plaatst de werkgever een advertentie.

Door de vele mogelijkheden om vacatures te vinden is het er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden. De zoektocht doe je samen met de coach van Xynthesis. Onze coaches hebben online instrumenten ter beschikking om je wegwijs te maken in ‘vacatureland’ en voor het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om je ideale vacature te vinden.

Je gaat banenjagen en werk zien te veroveren in een arbeidsmarkt die continu in beweging is. Door deze module beleef je aan het proces van zoeken én vinden (meer) plezier.

Wil je direct met een deskundige jou situatie doornemen?