088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Marijke:

“Ik moest van ver komen, naar met hernieuwde energie ben ik weer aan de slag en ontwikkel mij verder”

Outplacement en omscholing of bijscholing

Als je voor omscholing of bijscholing kiest dan doe je dat om voor een langere periode werk te kunnen vinden. Als je investeert in scholing wil je ook weten of de baan waar je je voor schoolt bij je past. Het is daarom van belang dat je goed naar jezelf kijkt in relatie tot de arbeidsmarkt van de toekomst. De basis daarvoor is het ontwikkelen van een loopbaanprofiel waarin alle aspecten rond werk belicht en onderzocht worden. Hiermee creëer je een stevige basis.

Ontwikkeling loopbaanprofiel voor scholingadvies

Xynthesis heeft online-instrumenten die gericht zijn op het oriënteren en uitvinden van je mogelijkheden. Met behulp hiervan ga je onder begeleiding van een vaste coach keuzes maken voor een beroep. Iedere dag ontvang je een mail met een test en/of oefeningen. De online-training wordt ondersteund door praktijkvoorbeelden, inzichten van coaches en inspirerende filmpjes. Het contact met je vaste coach dat je daarnaast hebt staat bij ons altijd centraal. De coach geeft direct feedback, denkt mee en adviseert. Met hem of haar ga je de diepte in. Het doorlopen van deze training leidt tot een beroepsprofielbeschrijving.

In het loopbaanprofiel worden de volgende onderwerpen beschreven:

  • De persoonlijkheidskenmerken en de rol binnen organisaties.
  • De belangrijkste gedragsvoorkeuren.
  • Het werkplezier, behoeftes, waarden, interesses en drijfveren.
  • Competenties, capaciteiten en werkervaring.
  • Passende beroepen en functies.
  • Wat je in de toekomst zou willen bereiken.

Je doorloopt het programma, doet zelfonderzoek en komt tot eigen beschrijvingen. Dit resulteert in een persoonlijk overzichtsdocument met alle bevindingen waar je later nog op terug kunt vallen.

Klik hier voor een video over de training.

Steun bij keuze en opleidingsaanbod

Er is een groot aanbod in omscholing, herscholing en bijscholing. Welke opleiding de grootste kans biedt op het vinden van een nieuwe baan is niet zo te beantwoorden. Samen met een van onze coaches ga je onderzoeken wat het beste past.

Steun bij zoeken van stage

Als je je laat omscholen naar een ander vakgebied is stage een beproefde manier om weer aan het werk te komen. Je doet ervaring op en leert het vakgebied in de praktijk kennen.  Dit verhoogt de kansen op een baan.

Steun bij zoeken van werk

Mocht het via stage nog te moeilijk blijken te zijn om aan een baan te komen, kunnen wij je steunen in je zoektocht. Speciaal op jouw situatie afgestemd kunnen we je helpen bij het zoeken van vacatures en het solliciteren en presenteren.

Contact

Wij willen je graag vrijblijvend van advies voorzien en samen met jou bepalen welke begeleiding in jouw specifieke geval het beste resultaat op kan leveren, en welke coach hier het beste bij past.

Wil je direct met een deskundige jou situatie doornemen?