088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Inge Bouma

Inge: ‘Het is mijn overtuiging is dat je eerst jezelf moet kennen en weten waar je vandaan komt voordat je vooruit kunt. Mijn werkwijze is dan ook dat we eerst in de achteruitkijkspiegel kijken en daarna kan je gaan inhalen en doorgaan, om uiteindelijk klaar te zijn om weer vitaal aan de slag te kunnen gaan.

Voor Inge ben jij het uitgangspunt. Wat wil je bereiken? Wat zijn jouw vragen? Wat is de vraag die je op dit moment het meeste bezighoudt? Dat is waar het in het coachingstraject over gaat. Mensen komen aanvankelijk met een werkvraag maar het probleem is vaak breder.  Daarom werkt Inge in eerste instantie met een genogram, een grafische voorstelling in de vorm van een korte stamboom met basisinformatie over de familie. Daarmee komen vaak dingen naar voren die te relateren zijn aan het vastzitten, het niet begrepen voelen of het niet jezelf kunnen zijn.

Inge: ‘Vanuit dat verleden gaan we aan het herstel werken. Ik ben praktisch ingesteld en gebruik pragmatische en toekomstgerichte oefeningen. Het kan ook zijn dat we alleen gesprekken voeren of dat we iets via schilderen in beeld brengen. Uiteindelijk hang ik alles op aan jouw vraag, die is leidend. Naast de sessies werk je met de online-trainingen en apps van Xynthesis. Die doe je in je eigen tijd. In de sessies kan ik daar eventuele vragen over beantwoorden. Door die trainingen hebben we meer tijd om de diepte in te gaan. Je zult zien dat je steeds meer snapt hoe dingen bij jou werken. Voor mij is het nog steeds heel bijzonder om te zien dat dingen bij jou op hun plaats vallen.’

Inge komt oorspronkelijk uit de IT. Ze werkte als procesverbeteraar. Daar moet ook veel met mensen gewerkt worden. Veel praten over hoe er nu gewerkt wordt en veranderingen in gang zetten. Ze merkte dat haar interesse langzamerhand steeds meer aan de menselijke kant dan aan de technische kant kwam te liggen. Ze is een coachopleiding gaan volgen en heeft zich daarnaast geschoold in NLP en systemisch werken.

Inge kan goed luisteren, is oprecht geïnteresseerd, spontaan, enthousiast, positief en ze weet ook te confronteren. Ze vindt niks raar, alles is mogelijk.

Wil jij persoonlijk gecoacht worden in een één op één gesprek?

Ontmoet één van onze 45 outplacement coaches!