088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Mark Postma

Bij Mark sta jij voorop. De vraag waar jij mee komt of die jullie samen gaan definiëren èn jouw huidige situatie staan centraal bij het coachproces. ‘Hoe kun je vanuit je huidige positie verder komen en je doelen bereiken?’, dat is de uitdaging. Mark heeft een open houding en is zonder oordeel. Hij vraagt door tot duidelijk is waar je nu staat en waar je naar toe wil in de nabije toekomst. Van daaruit kan er gewerkt worden aan het krijgen van een leuke passende baan.

“Ik begin met jou, waar jij aan denkt, wat je voelt en waar je nu staat. Dat is het uitgangspunt. Vervolgens brengen we jouw doelen in kaart, jouw kracht en competenties maar ook de belemmeringen die je ervaart om jouw doelen te bereiken. Daarbij zet ik instrumenten
in naar behoefte die je helpen het verhaal helder te krijgen. De volgende stap is een mix van het wegnemen van belemmeringen en beter zicht krijgen op je eigen competenties, vaardigheden en verlangens. Hoe meer inzicht hoe makkelijker het wordt om je doel te bereiken.

Wat mij het meeste voldoening geeft bij het coachen is dat jij ontdekt wat je allemaal kan, dat is vaak meer dan je zelf denkt en dat jij je doel bereikt en (weer) in balans bent als persoon.”

Mark gebruikt bij zijn coaching onderdelen van ACT omdat hij gelooft dat vragen, problemen en belemmeringen er mogen zijn. Ieder mens ervaart strubbelingen in het leven, dat zal nooit veranderen. De vraag is hoe je daarmee om kunt gaan zodat ze je leven niet langer beheersen en er ruimte ontstaat voor het denken in doelen en oplossingen die gebaseerd zijn op jouw waarden, op wat jij wilt bereiken en op wat jij belangrijk vindt.

Hij heeft ruim twintig jaar ervaring op het gebied van mens en arbeid. Vanaf zijn afstuderen bij de hbo-opleiding personeel en arbeid heeft hij nooit anders gedaan. Hij heeft ook nog de hbo-opleiding loopbaancoaching gedaan en blijft tot op de dag van vandaag vakgerelateerde scholing volgen. Vanuit diverse rollen heeft hij gewerkt aan de arbeidsmobiliteit van mensen, onder andere als hr-adviseur, hr-manager, bemiddelaar en loopbaancoach. Hij heeft zowel aan grote projecten gewerkt alsook  aan één op één trajecten. Daarnaast heeft hij zelf een tijdje naast het arbeidsproces gestaan. Hierdoor weet hij  als geen ander hoe een traject voelt en wat het met je doet als mens en als professional.

Mark is open, empathisch, analytisch, stimulerend en kan goed luisteren. Hij helpt actief mee. Als hij kansen voor je ziet dan gaat hij daar achteraan. Een traject doet hij samen met jou, als een team.