088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Sonja List

sonja list07

Sonja heeft als uitgangspunt: ‘Wat erin zit eruit halen.” Een persoon heeft een basis en ontwikkelt zich. Een goede spiegel geeft zicht op jou als persoon. Dat is belangrijk om voor de toekomst beslissingen te kunnen nemen
Belangrijk bij de keuzes is waar jouw behoeftes liggen, daar gaan jullie mee aan de slag. Naarmate je meer kunt zijn wie je bent, kan je makkelijker komen waar je wilt zijn dus ook bij die passende baan.

“Behalve het in beeld brengen van welke behoefte je hebt is het ook belangrijk om te weten welke competenties je hebt. We kijken naar de dingen waar je enthousiast over kunt zijn, dat begint al met een blik vanaf de kindertijd tot nu toe. Waar kon je al die jaren enthousiast van worden? Verder is het belangrijk om te kijken naar welke aspecten je in je werk belangrijk vindt.

Bij het bedenken van welk werk er bij je past, pas ik het onbeperkt fantaseren toe. Ga eerst maar eens bedenken wat je echt graag zou willen doen zonder beperkingen van diploma’s, kennis, leeftijd of geslacht. Dit wordt teruggebracht tot de ingrediënten die ben jou passen en daar gaan we mee puzzelen. Welke beroepen passen hierbij en we kijken ook naar wat de  haalbaarheid daarvan is.

Ik vind het geweldig om jou weer perspectief te zien krijgen en stappen te zien zetten om te komen waar je wilt zijn. We besteden ook veel aandacht aan hoe je bij je gewenste baan komt. Ik ben erop gericht dat jij jezelf kan presenteren met al jouw kennis, kunde en je enthousiasme in zowel sollicitatiegesprekken als in netwerkgesprekken en ook op Social Media. Een hoop dingen lijken aanvankelijk eng maar door mijn praktische aanpak, er handen en voeten aan geven, blijkt het meestal enorm mee te vallen.’

Sonja werkte aanvankelijk  als HRM adviseur bij zowel profit als non-profit-bedrijven. Met name het begeleiden van mensen naar een passender baan en het coachen van managers op hun aanpak spraken mij erg aan. Zelf heeft ze ook een loopbaanbegeleiding traject doorlopen, wat mij erg heeft geholpen. Ze werkt intussen al weer heel wat jaren als loopbaanbegeleider en coach.
Ze is gecertificeerd loopbaanbegeleider aangesloten bij de Noloc en ze is NLP coach, welke technieken ze zo nodig toepast.

Zij is open-minded -niets is haar te gek- invoelend, kan heel goed luisteren, de juiste vragen stellen en mensen voelen zich snel op hun gemak bij haar. Confronteren doet ze ook als dat nodig is. Ze kan dingen inzichtelijk maken en je weer perspectief geven. Met haar praktische aanpak en doelgerichte houding  heeft ze al heel wat mensen weer op de goede weg gekregen.