088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Vivian van Bergen

Voor Vivian ben jij het uitgangspunt, ze begint met kijken wie je bent. Vaak ben je al gedefinieerd door je omgeving maar komen er andere kwaliteiten naar boven als je op een andere manier naar jezelf hebt leren kijken. Dat geeft richting, van daaruit kun je gaan toewerken naar die leuke passende baan.

Ik gebruik vaak de zeilboot als metafoor, iedereen is kapitein op zijn eigen boot, met die boot probeer je door verschillende wateren te varen. Soms is het kalm en soms is het heel wild, maar steeds is het belangrijk om zelf sturing te kunnen blijven geven. Je moet kunnen varen op je eigen kompas, op je eigen emoties en gevoelens. Het roer is je uit handen geslagen. We werken ernaar toe dat jij weer dat roer in handen krijgt, in eerste instantie nog zonder te hoeven weten waar je uit wil komen. De fase van oriënteren is belangrijk en vaak ook heel leuk. Ik hou ervan om eerst echt breed te kijken en dan pas naar de arbeidsmarkt te kijken. Niet denken in belemmeringen maar echt in mogelijkheden. Antwoorden op de vragen wat er belangrijk voor je is, wat je waarden zijn en wie je daarbij kunnen helpen komen in het traject uitgebreid aan bod. Uiteindelijk zie je weer een stip aan de horizon en stuur je naar die baan toe.”

 Vivian is door haar hele carrière heen bezig geweest met de dynamiek tussen mens en organisatie. Ze heeft bedrijfskunde en gezondheidsleer gestudeerd, heeft voor een ziekenhuis en voor verschillende advies- en trainingsbureaus gewerkt om uiteindelijk haar eigen trainingsbureau te starten en als coach verder te gaan.

De online trainingen van Xynthesis gebruikt ze om de coachtrajecten te verdiepen en versnellen. Vivian werkt vanuit het kaders van de positieve psychologie en van het  systemisch coachen. De transformatiepsychologie die uitgaat van verschillende ikken en de vraag of de juiste ikken vooraan staan gebruikt ze soms ook als hulpmiddel. Uiteraard is het gesprek en het contact leidend. Ze houdt tussen de sessies door ook contact, dat kan zijn om bijvoorbeeld een sollicitatie te bespreken of door in het cliëntvolgsysteem een baan te zetten die ze gezien heeft en bij jou vindt passen.

Vivian is een erg betrokken coach. Verder is zij, aanvoelend, luisterend en heeft ze snel de essentie te pakken. Ze brengt rust in het gesprek en mensen voelen zich op haar gemak bij haar. Ze is ook daadkrachtig en houdt je zo nodig een spiegel voor. Als je op zoek bent naar een warme betrokken coach die zowel kan steunen als sturen zit je goed bij haar.