088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Ditty Bakker

Ditty gelooft erin jou weer te laten zien waar je goed in ben. Het kan moeilijk zijn je vertrouwde omgeving te moeten verlaten of er kan nog sprake zijn van oud zeer of een ziekte waardoor je niet meer hetzelfde kan als voorheen. Werken aan acceptatie is dan allereerst een belangrijk onderdeel van het proces. Je gaat opnieuw je kernwaarden verkennen en uitvinden wat de (nieuwe) mogelijkheden zijn. Van daaruit ga je een doel formuleren om uiteindelijk uit te kunnen komen bij een duurzame baan die bij je past.

‘Bij outplacement help ik je graag bij het onderzoeken van nieuwe perspectieven. Ik hou van diepgang maar ook van praktisch. Als de tijd daar rijp voor is werk ik graag naar de oplossing toe. Vaak heb je minder zelfvertrouwen gekregen. Dan kan het helpen om samen praktische stappen te formuleren om te kijken hoe je ergens kunt komen. Dat kan ook door eerst in de praktijk zelf te ondervinden of iets bij je past door bijvoorbeeld stages te gaan doen, oriënterende-of netwerkgesprekken te voeren, thuis je belastbaarheid te gaan opbouwen, of vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat er moet gebeuren is nogal uiteenlopend en ligt aan de situatie waarin jij je bevindt.

Het geeft mij voldoening als jij tot inzichten komt, stappen kunt nemen en weer verder komt. Ik hou ervan om op inzicht te werken. Ik help je erbij je eigen potentieel te leren zien en vertrouwen te krijgen in de toekomst. Mijn rol is ondersteunend, coachend, prikkelend.’

Ditty gaat met je in gesprek en put bij haar coaching uit uiteenlopende tradities zoals onder andere de positieve psychologie en transactionele analyse. Ze werkt met de online-trainingen van Xynthesis die je thuis op je eigen tijd kunt doen. Dat schep ruimte om bij de coachgesprekken meteen de diepte in te kunnen. Behalve het hebben van gesprkken zet ze ook kleine persoonlijke oefeningen in. Ze werkt intuïtief, elk traject ziet er weer anders uit.

Ze heeft hbo-ergotherapie gestudeerd en is haar loopbaan dan ook als ergotherapeut gestart. Ze heeft een jaar of acht in de revalidatie gewerkt. Daardoor heeft ze breed zicht op zowel lichamelijke als psychische ziektebeelden. In 1994 is ze de re-integratie ingegaan. Daartoe heeft ze een driejarige ITIP- basisopleiding (instituut voor toegepaste integrale psychologie) gedaan. Ze blijft zich continu ontwikkelen op haar vakgebied. Zo heeft ze onder andere meerdere mastermodules op het gebied van Human development afgerond: Psychologie en Persoonskenmerken, Psychologie en mensen in organisaties, Conflictmanagement, Organisatietheorie en Strategisch HRM.

Ditty kan goed luisteren, is helder, analytisch en empatisch. Ze komt snel tot de kern en is praktisch en oplossingsgericht. In haar vind je een door de wol geverfde coach waar je je snel bij op je gemak zult voelen.

Wil jij persoonlijk gecoacht worden in een één op één gesprek?

Ontmoet één van onze 45 outplacement coaches!