088 - 0041717
Vragen? Bel gerust!

Vestigingen in heel Nederland

Al onze coaches hebben senior niveau

Persoonlijk en daadkrachtig

Jos Maas

Creëren en bouwen zijn begrippen die in mijn leven een belangrijke rol spelen. Alles wat ik om mij heen heb, heb ik zelf kunnen ontwerpen en bouwen. Mede door mijn brede interesse heb ik de neiging een andere invalshoek te kiezen. Daardoor voel ik me een pionier in mijn vakgebied. Mijn enthousiasme, soms een beetje naïef, helpt mij zaken te realiseren. Ik pak het op en ga er mee aan de slag. Mijn oog voor kwaliteit en schoonheid, heeft  goede resultaten opgeleverd. Daarnaast hebben Mens en Gedrag altijd  mijn bijzondere interesse gehad. Mijn levenspad heeft mij altijd vragen opgeleverd. Ik was benieuwd naar mijzelf maar vooral ook hoe dat bij andere mensen werkt. Ook een beetje van mijn hobby mijn werk gemaakt.

In 1982 kwam ik op de arbeidsmarkt met een werkloosheidspercentage van 13 %. Geen ervaring en geen vraag naar mensen met een HRM achtergrond. In die tijd ben ik commerciële economie gaan studeren en als vrijwilliger gaan werken bij een organisatie die werkzoekenden ondersteunde bij het creëren van werk. Dit was de stap naar betaald werk en vanuit die situatie heb ik een bedrijf opgezet. Van 1989 tot en met 2000 heb ik als directeur van een middelgroot re-integratie-en  outplacementbureau, samen met een team van 70 mensen,  via o.m. omscholing 3000 mensen duurzaam aan een baan geholpen.

Ik ben de initiatiefnemer en oprichter van Xynthesis en heb sinds 1982 ervaring met vele vormen van vitaliteit, re-integratie- , loopbaan- en outplacement.

Ieder tijdsperk heeft zijn eigen ontwikkelingen. Zoals iedere markt,  is ook de arbeidsmarkt in beweging. Dat geldt eveneens voor de manier waarop vraag en aanbod bij elkaar komen. Het solliciteren via internet. Het zoeken van vacatures via vacature-sites, jezelf presenteren  en netwerken via social media. Om op deze ontwikkelingen in te spelen, ben ik met Xynthesis online trainingen ontwikkeld.

Wat drijft mij?

In een gezond en zinvol bestaan is werk of anderszins nuttig zijn, van groot belang. Dit garandeert  een bestaan waarin een mens regie over zichzelf kan voeren.  De ontwikkeling van mijn visie op een ideale samenleving is in de loop der tijd samengevloeid met  een ontwikkeling in mijzelf. De essentie hiervan is: terug naar je innerlijke behoefte en werken met je kerncompetenties. Een mens in zijn kracht is goed voor zichzelf, nuttig en plezierig voor zijn omgeving en effectief in zijn werk.

Wil jij persoonlijk gecoacht worden in een één op één gesprek?

Ontmoet één van onze 45 outplacement coaches!